Annons

Flera restauranger i Växjö till salu

Växjö • Publicerad 13 juni 2023
Genrebild på restaurang.
Genrebild på restaurang.

På grund av det ekonomiska läget i världen har många restauranger det tufft i Växjö. Nu ligger flera av stadens restauranger ute till försäljning på Blocket.

En av restaurangerna är Butcher's Burgers @ Food på Storgatan i Växjö, som utsågs till Växjös bästa lunchställe 2021 av Nöjesnytts läsare. Restaurangen öppnade i början av 2018 och serverar hamburgare, sallader, chicken wings och fish and chips. Enligt Blocketannonsen säljs restaurangen eftersom krögarens tid inte räcker till. Restaurangen har i snitt de senaste fem åren omsatt tre miljoner kronor per år.

Annons

I april förra året öppnade Zaka Hasnain Cheezious pizzeria i Hanissons Resto & Cafés tidigare lokaler på Kungsgatan. Restaurangen erbjuder pizzor, hamburgare och sallader men är nu till salu.

En annan restaurang som erbjuder pizzor och också ligger ute till försäljning är Baron8 på Hejaregatan. Restaurangen serverar pizza, pajer, sallader, kebab och mat från Mellanöstern och har runt 60 sittplatser inomhus. Verksamheten säljs på grund av flytt enligt annonsen.

På Blocket finns även en asiatisk restaurang i centrala Växjö men det framkommer inte vilken det rör sig om. Enligt annonsen omsätter restaurangen ungefär fem miljoner kronor per år. Prislappen är på 1,4 miljoner kronor efter att priset sänkts med 300 000.

Vi har tidigare också rapporterat om att Dinos kök på Kungsgatan är till salu för 350 000 kronor. Restaurangen som bland annat säljer hamburgare, pastarätter, sallader, kebab och falafel har ungefär 40 platser fördelade på två våningar och en uteservering på sommaren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons