Annons

Flera våldsbrott på Dalbo Centrum på kort tid

Ett rån och två fall av misshandel inom loppet av ett par timmar. Växjöpolisen utreder nu händelserna som alla inträffade på Dalbo Centrum på tisdagen.
Växjö • Publicerad 7 september 2023
Dalbo centrum. Arkivfoto
Dalbo centrum. ArkivfotoFoto: Calle Rydqvist

Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen fick polisen larm om att en ung man hade blivit rånad på Dalbo centrum i Växjö.

– Det är okända personer som har angripit en man i 20-årsåldern med sparkar och slag så att han föll till marken. Gärningspersonerna stal sedan hans hund. Vi hade poliser i området och en stund senare påträffade poliserna ett större gäng med en hund. Hunden visade sig vara den som stals från mannen på Dalbo, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Den drabbade mannen klarade sig med lindriga skador vid rånet och polisen har i nuläget ingen misstänkt, det har inte gått att knyta någon i gänget till rånet.

Ett par timmar senare, vid sjutiden på kvällen, inträffade en misshandel utomhus i Dalbo centrum och återigen var det en man i 20-årsåldern som utsattes.

– Han blev sparkad och slagen och och när han låg på marken bussade gärningspersonerna sin hund på honom och han blev biten flera gånger. Han fick lindriga skador och även bitskador efter hunden.

En timme senare inträffade en ny misshandel utomhus där en ung man blev misshandlad på Dalbo-området.

– Polisen upptäckte att han hade skador efter en misshandel men han har inte velat ge några upplysningar till oss om vad som har inträffat.

– Vi undersöker om det finns ett samband mellan de två misshandelsfallen på Dalbo. Vi har kameraövervakning i området och ska nu titta igenom det filmmaterialet. Men i nuläget finns det ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons