Annons
Växjö

Flera Växjöbor utsatta för bedrägeriförsök

Växjö • Publicerad 5 augusti 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

I veckan har flera Växjöbor utsatts för bedrägeriförsök.

En äldre person ska ha blivit uppringd av en person som påstod sig komma från Post- och telestyrelsen och ville boka in ett hembesök eftersom Växjöbon ska ha fått ett stipendium. Växjöbon gick inte på bedragarens bluff.

Annons

En kvinna född 1984 ska ha fått ett sms från en person som påstod sig arbeta på en bank. Avsändaren uppgav att det pågick bedräglig aktivitet på kvinnans konto. Kvinnan ska dock inte ha följt uppmaningen att ringa upp för att lösa det påstådda problemet utan polisanmälde händelsen istället.

En tredje Växjöbo ska också ha fått sms om att det pågick bedräglig aktivitet på bankkontot och personen som skickade meddelandet påstod sig komma från bankens spärrservice. Växjöbon ska till skillnad från de andra ha gått vidare och följt bedragarens order att ladda ner en app och logga in. Däremot ska inga överföringar ha gjorts.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons