Annons
Växjö

Flicka betalade mat med falsk swish-app och smet

Växjö • Publicerad 16 november 2022
Polisarm.
Polisarm.Foto: KRISTER ANDERSSON

Under måndagen dök fyra ungdomar upp på en restaurang på Hejaregatan i Växjö. En av ungdomarna, en flicka, visade upp i sin mobiltelefon att hon hade betalat för maten via swish.

Men restaurangpersonalen fattade snabbt misstankar. Man kunde inte se att en betalning hade skett. Efter att ungdomarna ätit klart bad man dem att återigen betala för maten. Men då smet alla ungdomarna i väg.

Annons

Restaurangen tror att flickan var i 15-årsåldern, men man har inte kunnat peka ut någon som misstänkt då de inte vet identiteten på någon av de inblandade.

Enligt polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson-Truedsson är den här typen av falska swish-appar relativt vanliga, främst i andra delar av landet.

– Det har till och med gått så långt att i vissa områden har man inte velat ta emot betalning via swish eftersom det är så vanligt. Men jag kan inte säga på rak arm om hur vi har haft det i vårt område, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons