Annons
Växjö

Flicka och pojke misstänks för mordbrand på Växjöskola

Växjö • Publicerad 17 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Persson

Här saknas innehåll

Två ungdomar – en flicka över 15 år och en pojke under 15 år – är misstänkta för att anlagt en brand på Pär Lagerkvistskolan i Växjö genom att tända eld på papper inne på en toalett, det rapporterar Smålandsposten.

Händelsen inträffade den 1 oktober i fjol och ledde till att inredning och väggar skadades. Inledningsvis rubricerades händelsen som skadegörelse genom brand, men nu har åklagaren skärpt brottsrubriceringen till mordbrand. Anledningen är att det fanns risk för att branden skulle ha spridit sig på skolan.

Annons

En flicka, som är straffmyndig, har hörts av polisen. Polisen har också identifierat en pojke som tros vara inblandad i den anlagda branden. Eftersom pojken inte hade fyllt 15 vid brottstillfället kan han inte dömas, men han ska förhöras för att polisen ska få en så bra bild som möjligt av det inträffade.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons