Annons

Flicka vägrade fimpa och knäade vakt i skrevet

16-åringen vägrade fimpa när ordningsvakten sa till och när han ingrep fick han ta emot fyra ”knäsparkar” i skrevet. Nu ska hon betala 8 000 kronor till den drabbade mannen.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2022
.
.Foto: MATHILDA AHLBERG

I somras upptäckte en ordningsvakt att en 16-årig flicka rökte utanför Resecentrum. Eftersom det är rökförbud på området sa han till henne att fimpa. När 16-åringen vägrade beslutade ordningsvakten att avvisa henne från platsen, men i tumultet fick han ta emot flera ”knäsparkar” som träffade honom mellan benen. Han fick därefter kontroll över 16-åringen och höll fast henne i väntan på en polispatrull.

Nu döms 16-åringen, som erkänt gärningen, vid tingsrätten för våld mot tjänsteman. Rätten skriver i domen att hon har ett särskilt behov av vård och påföljden blir därmed ungdomsvård.

Annons

Hon döms även att betala 8 000 kronor i skadestånd till vakten – som drabbades smärtor mellan benen i ett par dagar – eftersom hon utsatte honom för en allvarlig kränkning i hans yrkesutövning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons