GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Flickor på HVB-hem utsatta för våldtäkt

     Växjö • Publicerad 12 oktober 2021
     Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

     Två omhändertagna flickor, 14 och 15 år gamla har utsatts för sexövergrepp på ett HVB-hem, rapporterar Smålandsposten. En av dem har placerats på HVB-hemmet av Växjö kommun.

     Övergreppen upptäcktes efter att en anhörig till flickorna kontaktade boendet i slutet av juni. Enligt flickornas uppgifter har de tvingats att ha sex med en 16-årig pojke som också var placerad på boendet.

     Personalen på HVB-hemmet har inte uppfattat att något inte ska ha stått rätt till mellan flickorna och den 16-åriga pojken, men de uppger att de har gjort ”ytterligare skärpning av personalens närvaro på avdelningen och att det tas in extra personal vid behov”, skriver Smålandsposten.

     16-åringen är polisanmäld och han har också omplacerats efter att ha blivit omhändertagen av polis i samband med de rapporterade övergreppen. Händelsen är även rapporterad till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.