Annons

Flyende förare körde i 130 förbi skola – stoppades med spikmatta

40-åringen stoppades av en spikmatta, efter en flera mil lång polisjakt där han körde i 130 kilometer i timmen förbi en skola.
Nu döms mannen till fängelse för vansinneskörningen.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2022
.
.Foto: Lena Ehring

En eftermiddag i början av april blev en polisbil omkörd av en personbil som körde i 130 på riksväg 25, strax väster om Växjö. När poliserna signalerade för stopp, valde bilföraren i stället att trampa gasen i botten och en biljakt inleddes som pågick i flera mil.

Enligt poliserna kom bilföraren flera gånger upp i cirka 200 kilometer i timmen på mindre vägar norrut i Växjö och Alvesta kommun och vid ett tillfälle passerade han en skola i 130 kilometer i timmen. Poliserna fick tillåtelse att preja bilen av vägen, men ”de kom aldrig ner i så låga hastigheter som krävs för en prejning”.

Annons

Jakten tog slut i en korsning i Asa, sedan en annan polispatrull placerat ut en spikmatta.

Bilföraren – en 40-årig man som är välkänd av polisen och som förekommer under 35 avsnitt i belastningsregistret – greps direkt och det visade sig att han var knarkpåverkad vid vansinneskörningen.

Nu döms 40-åringen vid Växjö tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri. Straffet bestäms till fyra månaders fängelse, eftersom han enligt rätten ”visat uppenbar likgiltighet för andra människor liv och egendom”.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons