Annons
Växjö

Flyg till branddrabbade Rhodos ställs in

Resebolaget ställer in avgångar från Växjö till Rhodos på grund av bränderna. – Vi behöver alla hotellrum vi kan få till de som är evakuerade, säger kommunikationschefen.
Växjö/Rhodos • Publicerad 27 juli 2023

På grund av bränderna som härjar på den grekiska ön Rhodos har nu researrangören Tui beslutat att ställa in alla flyg till ön fram till och med fredag. Det innebär att de som har bokat en resa genom Tui, från Växjö på torsdag inte kommer kunna genomföra den.

– Vi har ställt in alla flyg till Rhodos fram till och med fredag. Det är ett beslut vi har fattat och gom gäller Tui i hela Europa. Det är tiotusentals flyg som är inställda, säger Adam Györki, kommunikationschef för Tui.

Annons

Han förklarar vidare att situationen på Rhodos kräver att resebolaget agerar.

– Det är mest den södra delen av ön som är avstängd och de flesta hotell ligger på den norra delen. Men vi behöver alla hotellrum vi kan få till de som är evakuerade samt all energi och verksamhet hos våra anställda behöver vi ägna åt de människor som är kvar på ön, säger han.

Det går två flyg i veckan från Småland airport till Rhodos. Lördagens flygning är ännu inte inställd och inte heller de kommande flygen veckorna efter.

– Beslutet gäller fram till fredag, sedan får vi se hur vi gör. Det beror på hur situationen utvecklas.

Personer som har bokat resa med Tui på torsdag kommer att bli kontaktade av dem. Enligt Adam Györki ska de få sina pengar tillbaka så snabbt som möjligt.

.
.Foto: JOSEFIN PETERSSON
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons