Annons
Växjö

Flyglinjen till London försvinner

Ryanair har släppt sin linjer för 2024. Från Växjö Småland Airport blir det tre olika linjer med flygbolaget men London finns inte med.
– Det är väldigt tråkigt att de inte får ihop det, säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.
Växjö • Publicerad 10 december 2023
Ryanair kommer inte återuppta linjen mellan Växjö och London nästa år.
Ryanair kommer inte återuppta linjen mellan Växjö och London nästa år.Foto: Ryanair

I flera år arbetade ledningen på Växjö Småland Airport för att få en flyglinje till London och den 27 mars lyfte det första Ryanair-planet till Storbritannien. Det har varit en av de mest populära flyglinjerna från Växjö men inför hösten pausade Ryanair linjen på grund av antalet bokningar, det allmänna läget och att priser på bland annat bränsle gått upp, vilket gjorde att de bedömde att hösten skulle vara för dålig för att linjen ska vara lönsam.

Nu har Ryanair beslutat att inte starta upp flyglinjen mellan Växjö och London nästa år.

Annons

– Det är väldigt tråkigt att de inte får ihop det. Men vi kommer att fortsätta jobba för att de ska återvända någon gång, säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.

Nästa år kommer Ryanair att ha tre flyglinjer från Växjö. Det är till Gdansk från den 15 mars, Alicante med start den 26 mars och Zadar med start den 25 april. Det blir två avgångar i veckan till vardera destination och linjen till Gdansk kommer att trafikeras året runt.

– Vi är väldigt glada att Ryanair fortsätter satsningen i vår region. Det är 17 år sedan Ryanair öppnade sin första flyglinje hit och vi hoppas och tror att de kommer att finnas kvar hos oss i många år framöver med ännu fler destinationer. Vi har gemensamma kunder som reser flera timmar med bil för att åka ifrån Växjö till de destinationer som flygbolagen erbjuder. 2024 blir ett spännande år gällande utbudet, säger Brett Weihart.

Enligt Brett Weihart kommer det att vara mycket Spanien på listan över destinationer nästa år. Så sent som i november blev det klart att även Norwegian ska börja flyga till Alicante nästa år. Bara från Växjö till Spanien nästa år kommer det att gå flyg till Alicante, Palma de Mallorca, Malaga, Gran Canaria och Teneriffa.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons