Annons
Växjö

Flygresenärer krävde pengarna tillbaka – premiumservice höll inte måttet

Paret hade betalat extra för en premiumupplevelse på flyget till Thailand. Men servicen motsvarade inte alls förväntningarna. Nu avslår ARN deras krav på full kompensation.
Kronoberg • Publicerad 29 januari 2024
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Ett par från Kronoberg åkte under julen 2022 till Thailand. Paret hade betalat extra för att få ta del av researrangörens ”premium class” på flyget till och från Phuket, men den utlovade extraservicen motsvarade inte förväntningarna.

I arrangörens premium-class ingick bland annat bredare flygsäten med bättre benutrymme, extra bagagevikt, tillgång till lounge och egen incheckning på flygplatsen samt fria drycker och ett större måltidsutbud.

Annons

Enligt paret fungerade varken belysningen eller ljudanläggningen i deras flygstolar både på dit- och hemresan och maten var inte särskilt god. Dessutom fick de inte tillgång till loungen eller någon separat incheckning.

Efter att ha fått in klagomålen beslutade flygbolaget att paret skulle ersättas med halva kostnaden för premium-tillvalet, totalt 3 650 kronor.

Men paret vände sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och yrkade att de skulle få hela beloppet återbetalat, det vill säga ytterligare 3 650 kronor.

Flygbolaget förklarade för ARN att det var strul med tekniken på planet och den egna loungen var stängd, eftersom flygningen från Sverige blev försenad och avgick sent på kvällen. Dessutom – hävdade bolaget – var återbetalningen av halva beloppet ”ytterst generös” med tanke på att det mesta i premiumservicen fungerade som planerat.

ARN har nu granskat det inträffade och konstaterar att ”resan avvek från vad parterna hade avtalat”. Dock, menar nämnden, har bolaget redan lämnat en skälig kompensation och paret har därför inte rätt till några ytterligare pengar.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons