Annons
Växjö

Flyktingar från Ukraina erbjuds hälsoundersökning via mobila team

Växjö • Publicerad 5 april 2022
Kön utanför Migrationsverkets lokaler i Växjö.
Kön utanför Migrationsverkets lokaler i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg kommer att erbjuda ukrainska flyktingar i Kronobergs län en kostnadsfri hälsoundersökning samt vaccination mot covid-19 via mobila team. Teamen kommer att besöka olika platser i länet, bland annat Migrationsverket i Växjö.

– I Region Kronoberg har vi valt att använda mobila team för att kunna erbjuda vaccination och hälsoundersökningar på plats där de ukrainska flyktingarna befinner sig. Vi kommer täcka hela länet genom att finnas på olika ställen vid olika tidpunkter. Ett team kommer att finnas på plats på Migrationsverket i Växjö två dagar i veckan för att möta de flyktingar som söker sig dit. I samband med registrering erbjuds vaccinering och tid för hälsoundersökning, säger Yvonne Hellsten som är verksamhetschef för Samordningsenheten.

Annons

Alla flyktingar som kommer till Sverige ska erbjudas hälsoundersökningar för att uppmärksamma eventuell ohälsa och behov av smittskyddsåtgärder, samt för att informera om möjligheten att få del av hälso- och sjukvård och tandvård.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons