Annons
Växjö

Flyktingar från Ukraina ska få gratis akutvård i Kronoberg

Växjö • Publicerad 19 mars 2022
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under tisdagen beslutade regionstyrelsen i Region Kronoberg att flyktingar som kommer från Ukraina och som behöver akut sjukvård, tandvård och mediciner ska kunna få det gratis i väntan på att de söker asyl.

– De flyktingar som kommer från Ukraina och inte hunnit söka asyl kommer få nödvändig sjukvård, tandvård och medicin som de behöver akut. De kan ju komma hit en fredagskväll och Migrationsverket öppnar inte förrän på måndagen och då måste vi lösa den akuta sjukvården, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg, till SVT Nyheter Småland.

Annons

Beslutet ska klubbas av regionfullmäktige inom kort men det rådde politisk enighet kring beslutet i regionstyrelsen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons