Annons
Växjö

Flyttcirkus på Åklagarmyndigheten i Växjö – chefsåklagaren har lämnat

Växjö • Publicerad 18 januari 2024
Carl-Gunnar Fridolfsson.
Carl-Gunnar Fridolfsson.Foto: Julia Viktorsson

På kort tid har både chefsåklagaren och vice chefsåklagaren lämnat sina tjänster i Växjö.

– Jag kände att jag inte längre hade rätt förutsättningar. Jag har varit chef i åtta och ett halvt år och min tanke från början var tre år. Det är rimligt att kliva av, säger tidigare chefsåklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson till Smålandsposten.

Annons

Carl-Gunnar Fridolfsson har börjat som åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål medan den tidigare vice chefsåklagaren i Växjö, Lise-Lotte Norström, fått en tjänst vid Åklagarkammaren i Kalmar.

Ny chefsåklagare i Växjö är Charlotte Österlund som tidigare har varit vice chefsåklagare i Helsingborg i fem år och dessförinnan i Halmstad. Det har varit hård arbetsbelastning i Växjö och Åklagarmyndigheten kommer att behöva rekrytera fler åklagare. Snart är det 13 åklagare plus en aspirantåklagare och Charlotte Österlund menar att det realistiskt skulle kunna vara minst 16 åklagare.

Två tidigare åklagare återvänder. Läs mer här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons