Annons
Växjö

Fokus på medarbetarna i Socialdemokraternas budgetförslag i regionen

Kronoberg • Publicerad 30 maj 2022
Foto: Alexander Hall

Under måndagen presenterade Socialdemokraterna sitt budgetförslag för Region Kronoberg 2023. Det största fokuset ligger på medarbetarnas arbetsvillkor och arbetsmiljö. Partiet vill återinföra höjt OB-tillägg för alla medarbetare, avsätta mer pengar till löner och ge fler medarbetare möjlighet att vidareutbilda sig och kompetensutvecklas med stöd av arbetsgivaren.

– Utan medarbetare – inget Region Kronoberg, ingen vård. Regionens medarbetare förtjänar konkurrenskraftiga löner och en arbetsmiljö som man mår bra av och kan utvecklas i. Det har varit Socialdemokraternas viktigaste fråga i flera år och kommer vara det även framåt. Regionens medarbetare förtjänar bättre, säger Henrietta Serrate (S), nuvarande oppositionsråd i Region Kronoberg, i ett pressmeddelande.

Annons

Socialdemokraterna vill att regionen ser över hur verksamheten kan vara mer tillgänglig för alla kronobergare, att invånarna i större utsträckning ska ha möjlighet att avgöra när och var de är i behov av vård och att det ska vara lättare att komma i kontakt med vården. De vill också ha riktade insatser för att stärka barn och ungas hälsa, äldres hälsa och kvinnors hälsa.

Partiet vill också att infrastrukturen i Kronoberg ska stärkas på flera sätt och att arbetet med byggandet av dubbelspår på järnvägen mellan Alvesta och Växjö ska intensifieras. De vill också ha dialoger kring fler tågstopp i Kronoberg och bättre tågförbindelser exempelvis till Halmstad, Jönköping och Karlskrona för att göra det enklare att ta sig till och från Kronoberg.

Den 15-16 juni tar regionfullmäktige beslut om budgeten för 2023. Eftersom det är valår kommer ett nytt beslut om budgeten att fattas i höst, efter att valet genomförts och det är klart vilka som ska styra.

Region Kronoberg har drygt 6400 medarbetare i över 150 yrken.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons