Annons
Växjö

Fokus på skola, omsorg och trygghet i Socialdemokraternas budget

Växjö • Publicerad 31 maj 2022
Tomas Thornell och Malin Lauber.
Tomas Thornell och Malin Lauber.Foto: Alexander Hall

Under tisdagen presenterade Socialdemokraterna i Växjö kommun sitt budgetförslag för 2023. Partiet vill ha en stark välfärd och gör stora satsningar på omsorgen och skolan.

– Under flera år har vi prioriterat skolan och det fortsätter vi med. Flera hundra ungdomar är inte behöriga till gymnasiet - varje år. Det måste vi ändra på. Vårt Växjö kan bättre, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Annons

Partiet gör dessutom en satsning på elevhälsan med ökad bemanning av skolsköterskor för att elevhälsan ska bli mer tillgänglig och likvärdig. De vill också ge ett stort tillskott för ökad bemanning inom äldreomsorgen.

Socialdemokraterna vill även göra en stor trygghetssatsning där en säkerhetsfunktion mot välfärdsbrott ska införas, kommunens förebyggande arbete ska stärkas och den fysiska tryggheten ska förbättras.

– Vi måste bryta segregationen och öka tryggheten i hela kommunen. Ingen ska behöva vara otrygg på gator och torg och fler behöver ett arbete att gå till. Vi behöver jobba med fysisk trygghet, men också fler fältarbetare, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition.

Socialdemokraterna har tidigare berättat om att de vill ge kostnadsfria sommarlovskort till ungdomar i kollektivtrafiken och arbetsskor till personal inom omsorgen. I budgeten lyfter partiet även att de vill återstarta den kommunal vuxenutbildningen och starta upp utvecklingen av Ringsbergsområdet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons