Annons
Växjö

Förändringar planeras i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 5 september 2018
Foto: Mats Samuelsson/Pressbild

Växjö kommun, Växjö Centrumförening, Växjö Citysamvekan och Fastighetsägarna Växjö City ska ta fram en gemensam vision för att utveckla centrala Växjö och kunna söka utmärkelsen ”Årets stadskärna” 2021.

- Det är dags för ett rejält omtag och för att möta framtiden slår vi våra kloka huvuden ihop och pekar ut färdriktningen mot vart vi vill med staden. Vi har en stadskärna som är unik och som vi kan känna stolthet över, säger Nils-Petter Nilsson, vd för Växjö Citysamverkan.

Annons

Under torsdagen hålls den första av tre workshopar. Ungefär 75 personer, bland annat fastighetsägare och näringsidkare i centrum, har anmält sig.

– Växjö Stationsområde kommer, när det är färdigt, att ge centrum en rejäl energikick. Vi startar nu ett fördjupat samarbete så att vi på bästa sätt förbereder oss för de fysiska förändringar som centrum står inför men också för handelns pågående strukturomvandling. Ett starkt samarbete ger ett attraktivt centrum för besökare, näringsidkare och fastighetsägare, säger Kristina Thorvaldsson, projektledare stadsutveckling på Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons