Annons

Förare fick epilepsianfall – orsakade äldre mans död

En man i 40-årsåldern har åtalats misstänkt för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik efter en trafikolycka där en äldre man avled för tre år sedan. Den misstänkte ska inte ha tagit sin epilepsimedicin innan och fick ett epilepsianfall under färden.
Växjö • Publicerad 21 juni 2023
En man i 75-årsåldern omkom den 20 augusti 2020 vid en trafikolycka med tre inblandade fordon på Rottnevägen.
En man i 75-årsåldern omkom den 20 augusti 2020 vid en trafikolycka med tre inblandade fordon på Rottnevägen.Foto: Carl Carlert

I augusti 2020 kolliderade flera fordon på Rottnevägen strax norr om Växjö. En bil ska i hög hastighet ha kört in i en annan personbil bakifrån vilket i sin tur orsakade att personbilen kolliderade med en mötande lastbil.

Mannen i den påkörda personbilen, en man i 75-årsåldern, avled av sina skador som orsakades i samband med kollisionen.

Annons

Nu misstänks en man i 40-årsåldern, bosatt i Alvesta kommun, för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Han ska inte ha tagit sin epilepsimedicin vilket gjorde att han fick ett anfall när han körde.

Enligt stämningsansökan ska mannen även vid tidigare tillfällen fått epilepsianfall i anslutning till att han kört bil när han inte intagit epilepsimedicinen samma dag. Åklagaren menar att mannen borde ha avstått från att köra bil i det tillståndet och att han ”visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom”.

Efter att ha kört in i personbilen ska mannen fortsatt köra i hög hastighet i ytterligare omkring en kilometer innan fordonet körde av vägen och voltade.

Det finns flera vittnen till händelsen som kommer att förhöras under rättegången.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons