Annons
Växjö

Förare hoppade bort från förarsätet – polisbil tvingades preja bilen

Växjö • Publicerad 14 januari 2023
22-åringen och hans medpassagerare ska ha kommit över en bil som prejades av polisen när den var på väg ut i en korsning i Växjö. Bilens ägare är inte misstänkt för något brott.
22-åringen och hans medpassagerare ska ha kommit över en bil som prejades av polisen när den var på väg ut i en korsning i Växjö. Bilens ägare är inte misstänkt för något brott.Foto: Polisen

I september förra året försökte en polispatrull få stopp på en bil. Då hoppade föraren bort från förarsätet på bilen som fortsatte rulla i riktning mot en korsning. För att få stopp på fordonet tvingades polisen preja bilen. Nu har en 22-årig man åtalats för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Det var en ledig polis som kände igen föraren och visste att denne saknade körkort. Polisen följde efter bilen och larmade kollegorna som var i tjänst.

Annons

När en polispatrull fick syn på bilen och satte på blåljus såg patrullen hur föraren hoppade bort från förarsätet samtidigt som bilen fortsatte rulla vidare i riktning mot korsningen där Hejaregatan möter Smedjegatan. Poliserna har beskrivit det som att personerna i bilen hoppade runt i baksätet under tiden den förarlösa bilen närmade sig korsningen.

En av patruller valde då att preja bilen. Patrullen körde in precis framför bilen för att göra ett ”plåtstopp”. När poliserna skulle plocka ut männen som fanns i bilen förekom både stök och hot.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons