Annons
Växjö

Fördjupat samarbete ska motverka ensamhet

Växjö • Publicerad 19 juni 2024
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun och Röda korset fördjupar sitt samarbete och tecknar ett samverkansavtal i form av ett IOP - idéburet offentligt partnerskap.

Det ska leda till att arbetet med att bryta ofrivillig ensamhet, främja social gemenskap och förebygga ohälsa bland äldre invånare i kommunen fortsätter.

– Vi har haft ett fruktbart samarbete med Röda korset under många år och nu vill vi stärka utbytet ytterligare. De idéburna organisationerna har historiskt varit viktiga för utvecklingen inom välfärden och har en stark förankring och ett stort förtroende hos de vi vill nå och ge stöd, säger Tomas Thornell (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Röda korsets uppdrag blir att motverka ensamhet genom exempelvis hembesök, hjälp att följa personer till läkaren eller butiker, promenadgrupper eller trivselcafé.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons