Annons
Växjö

Föreningar får dela på tre miljoner kronor

Växjö • Publicerad 29 november 2023
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Kommunstyrelsen i Växjö kommun har beslutat att fördela tre miljoner kronor i tillfälligt extrastöd till kultur- och fritidsföreningar för att stärka, utveckla och skapa bättre förutsättningar för föreningslivet.

– För oss är det viktigt att föreningslivet i kommunen ska vara inkluderande och främja integration. Barn och unga ska ha möjlighet till utveckling under fritiden, det är frågor vi jobbar på hela tiden men när vi kan satsa extra på att bli ännu bättre så vill vi göra det, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Två av miljonerna ska gå till fritidsföreningar där pengarna kommer att fördelas proportionerligt utifrån verksamheternas storlek. Kulturföreningar kommer att få dela på en miljon kronor och där kommer föreningar som har långsiktiga kulturstöd att få pengar fördelade utifrån storlek medan övriga kulturföreningar kommer att få skicka in ansökan för sin verksamhet.

– Vi är stolta över det starka kultur- och fritidsliv som finns i Växjö kommun. Föreningsliv har en positiv påverkan på folkhälsan, både genom att det främjar rörelse men även psykiskt välmående och gemenskap, det är något vi ska vara måna om, säger fritidschefen Jessica Råhlin.

Stödet kommer att betalas ut under förutsättningar att kriterier och riktlinjer för föreningsstöd följs och att uppdragsuppföljning har redogjorts för den årliga utvärderingen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons