Annons
Växjö

Föreställningen Komma ut spelas på Växjöskolor

Växjö • Publicerad 9 maj 2022
Oskar Sternulf har skrivit monologen ”Komma ut”.
Oskar Sternulf har skrivit monologen ”Komma ut”.Foto: Lena Ehring

Den 10-12 maj framförs HBTQ-monologen Komma ut för alla sjuor på Fagrabäckskolan, Pär Lagerkvistskolan och Elin Wägnerskolan.

Föreställningen är skriven av skådespelaren Oskar Sternulf och är inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn. Skådespelarna Oskar Sternulf och Viktor Flarkell turas om att spela huvudrollen.

Annons

I pjäsen får publiken följa den homosexuella killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.

Så här beskriver upphovsmakaren Oskar Sternulf pjäsen på sin hemsida:

”I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är”.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons