Annons

Företagare i Växjö misstänks ha betalat 650 000 kronor i mutor

Växjö • Publicerad 3 augusti 2023
190221 Exteriör bild på Skatteverkets huvudkontor i Solna den 21 februari 2019. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233
190221 Exteriör bild på Skatteverkets huvudkontor i Solna den 21 februari 2019. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / Cop 233Foto: ADAM WRAFTER

Skatteverket har satt en Växjöföretagare under lupp och det framkom under myndighetens undersökning att företagaren bokfört falska fakturor på närmare 20 miljoner kronor. Målvakten har för de affärerna redan dömts av Växjö tingsrätt för grov näringspenningtvätt, grovt bokföringsbrott samt försvårande av skattekontroll till fängelse i 16 månader.

Under utredningen framkom också att företagaren har överfört 650 000 kronor till en person som arbetade inom en friskolekoncern. Under samma period fick Växjöföretagarens bolag i uppdrag att renovera samma friskolekoncerns lokaler. Under ett halvår betalade koncernen ungefär 9 miljoner kronor för arbetet. Företagaren ska även genom en målvakt ha betalat den nu mutmisstänkte mannens privata fakturor från American Express på 85 000 kronor och First Card på 15 000.

Annons

Som bevisning för mutorna finns en rad chattmeddelanden mellan de två männen. Nu väntar rättegång där företagaren åtalas för grovt givande av muta och mannen som arbetade inom friskolekoncernen för grovt tagande av muta.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons