Annons

Företagare körde rattfull – får böta 37 500

Växjö • Publicerad 29 april 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Ehring

Trots att mannens körkort var återkallat och han hade druckit alkohol satte han sig bakom ratten och började köra. Nu har mannen, som är i 75-årsåldern och driver ett företag, dömts för grov olovlig körning och rattfylleri.

Det var i slutet av mars i år som mannen stoppades på en mindre ort i Växjö kommun. Han hade då en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,35 milligram per liter, vilket motsvarar omkring 0,7 promille. Dessutom hade mannen tidigare lagförts för olovlig körning och bilkörningen skedde trots att hans körkort var återkallat.

Annons

Mannen har erkänt brotten och döms nu att betala kraftiga böter. Han ska betala totalt 37 500 kronor i dagsböter som påföljd. Antalet dagsböter visar hur allvarligt brottet eller brotten är och hur stor varje dagsbot är fastställs med hänsyn till inkomst, förmögenhet och försörjningsskyldighet. I det här fallet är det 150 dagsböter à 250 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons