Annons

Företagare körde rattfull – tvingas böta 40 000 kronor

Kronoberg • Publicerad 25 juni 2023
Polis.
Polis.Foto: Mattias Mattisson

En man i 50-årsåldern, med bolagsengagemang i ett antal företag, körde rattfull tidigare i juni. Mannen stoppades på en bron i Stockholm med en alkoholkoncentration i utandningsluften som uppgick till 0,11 milligram per liter. Gränsen för rattfylleri går vid 0,10 milligram.

Mannen som bland annat sitter i styrelser för flera företag med säte i Kronobergs län har nu fått ett strafföreläggande och ska betala 40 000 kronor i dagsböter. Antalet dagsböter visar hur allvarligt brottet eller brotten är och hur stor varje dagsbot är fastställs med hänsyn till inkomst, förmögenhet och försörjningsskyldighet. På grund av mannens inkomst är det 40 dagsböter á 1 000 kronor.

Företagen i Kronoberg som mannen är delaktig i omsätter över 50 miljoner kronor tillsammans och har ett antal anställda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons