Annons
Växjö

Företagen i samarbete kring ny tankstation: ”Milstolpe”

Växjö • Publicerad 23 juli 2023
Peter Sagebrant, vd på Alwex.
Peter Sagebrant, vd på Alwex.Foto: Urban Nilsson

Energibolaget Gasum har öppnat en ny tankstation för flytande gas i Växjö. Det är företagets 22:a egenbyggda tankstation i Sverige och erbjuder förnybar flytande biogas och flytande naturgas.

De har öppnat stationen för att möta kundernas växande efterfrågan på bränslealternativ som kan minska utsläppen. Det lokala logistikföretaget Alwex Transport har varit avgörande för att etablera tankstationen i Växjö

Annons

– Vi är otroligt glada över att vara en del av denna milstolpe inom gröna transporter. Vårt samarbete med Gasum har gjort det möjligt för oss att spela en avgörande roll för att främja mer hållbara transporter. Vi ser fram emot att se hur denna nya tankstation kommer att göra skillnad för miljön och ge våra kunder möjlighet att välja en grönare lösning för sina transportbehov, säger Peter Sagebrant, vd för Alwex Transport.

Det finns nästan tusen tunga fordon som kör på flytande gas i Sverige idag.

– Vi är glada över att kunna stärka vår tankstationskapacitet i Växjö, så att allt fler logistikoperatörer kan nå sina utsläppsmål genom att byta till renare och mer kostnadseffektiva bränslen, säger Sharareh Edström, chef för Business Sweden, Traffic på Gasum.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons