Annons
Växjö

Företagen startar ny vuxenutbildning – ska öka antalet kvinnor i branschen

Växjö/Alvesta • Publicerad 19 maj 2022
Marcus Sjöqvist och Monica Sundell.
Marcus Sjöqvist och Monica Sundell.Foto: Montico

Montico och Gehab Kvalitetspåbyggaren AB startar i samarbete med Växjö kommun en elmontörsutbildning som riktar sig till kvinnor. Bakgrunden är att det finns ett stort behov av utbildade elmontörer och att branschen vill öka andelen kvinnor.

– Vi ser mycket positivt på den här typen av samarbeten där vi hjälper företag att hitta rätt kompetens och samtidigt stärka svensk industri och bidra till att göra den mer jämställd, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare inom vuxenutbildning på Montico.

Annons

Det är en kommunal vuxenutbildning som förbereder deltagarna för arbete som elmontör på Gehab direkt efter studierna. Utbildningen anordnas på Monticos skola i Växjö med arbetsplatspraktik på Gehabs fabrik i Alvesta.

– Vi fortsätter att växa och behöver därför stärka vår produktion bland annat inom el. Med det här initiativet hoppas vi också att fler kvinnor får upp ögonen för vår bransch och yrket som elmontör, säger Monica Sundell som är ansvarig för personalfrågor på Gehab.

Montico kommer även att köra en elmontörsutbildning för PLS Truck Bodies, som är ett systerföretag till Gehab.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons