Annons
Växjö

Företaget gör investering på 30 miljoner

Växjö/Vislanda • Publicerad 4 april 2023
Alexander Bengtsson fabrikschef på Vislanda S.
Alexander Bengtsson fabrikschef på Vislanda S.Foto: Privat

Efter över 70 år har Abetong bytt namn till Heidelberg Materials Precast Abetong för att matcha med resten av bolagen i koncernen.

Nu står det klart att företaget med huvudkontor i Växjö och två fabriker i Vislanda mångmiljonsatsar på ökad automatisering i tillverkningen för att möta framtiden. Det handlar om en investering på 30 miljoner kronor i S-fabriken i Vislanda.

Annons

– Sammantaget bygger vi om hela flödet för vår tillverkning av betongsliprar med nya bäddar, en ny kap och ytterligare två nya robotar som höjer automatiseringsgraden betydligt, säger Alexander Bengtsson, som är fabrikschef på Vislanda S.

Abetong har varit leverantör av betongsliprar till Trafikverket sedan 1950-talet, då man utvecklade betongslipern i samarbete med dåvarande SJ.

I S-fabriken jobbar omkring 80 anställda och den nya investeringen kan innebära ytterligare jobb.

– Det kan vara helt nya roller vi behöver stärka upp fabriken med i framtiden, som robotprogrammerare eller andra tekniska yrken, säger Alexander Bengtsson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons