Annons

Företaget i Växjö i konkurs: ”Ingen annan utväg”

Växjö • Publicerad 25 januari 2024
Inbooks vd Per Gunnarsson.
Inbooks vd Per Gunnarsson.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöföretaget Inbooks, som erbjudit fastighetssystem och byråstöd, har försatts i konkurs. Företaget, som hade 14 anställda vid konkursen, har haft sitt huvudkontor i Växjö men även kontor i Stockholm och Göteborg.

”Det är med tungt hjärta jag måste meddela att INBooks har lämnat in en ansökan om konkurs. Vi har gått igenom och utrett ett antal olika lösningar för att möjliggöra en fortlevnad av Inbooks men utan framgång. Tillgången på riskvilligt kapital har senaste året kraftigt reducerats och trots många förhandlingar och diskussioner med flera av våra större ägare så fann styrelsen ingen annan utväg”, står det i ett nyhetsbrev som skickats ut.

Annons

Enligt den senaste årsredovisningen hade bolaget 7 200 aktieägare som också berörs av konkursen. Företaget har i flera år haft det tufft ekonomiskt och röda resultatsiffror.

Nyligen lämnade Anders Öman styrelsen samtidigt som hans bolag Stora Frö Invest blev kvar som dominerande ägare.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons