Annons
Växjö

Företaget prisas: ”Försökt, misslyckats, och till slut lyckats gå i mål”

Växjö • Publicerad 20 maj 2024
Elitfönster mottog priset för sina insatser inom kategorin hållbarhet när Trä- och Möbelföretagen delade ut det prestigefyllda priset TMF Nova 2024.
Elitfönster mottog priset för sina insatser inom kategorin hållbarhet när Trä- och Möbelföretagen delade ut det prestigefyllda priset TMF Nova 2024.Foto: Pressbild

Under onsdagen delade Trä- och Möbelföretagen ut det prestigefyllda priset TMF Nova 2024. I kategorin hållbarhet prisades Elitfönster med verksamhet i både Växjö och Lenhovda.

– Det är ganska många som arbetat med detta projekt. Vi startade någon gång 2014-2015 och har försökt, misslyckats, och till slut lyckats gå i mål, säger företagets vd Jonas Hernborg.

Fakta

Juryns motivering

”Företagets strategiska satsning på cirkulära fönster har tagit återvinning vid fönsterbyten till en ny och miljövänlig nivå. Tillsammans med Ragn-Sells har de utvecklat en process för att kunna ta vara på hela fönster. Fönsterrutorna smälts ned och blir till nya fönsterglas (planglas), vilket inte har varit möjligt tidigare pga. de stora svårigheterna med att bibehålla ett klart glas vid återvinningsprocessen. Även övrigt material kring fönsterbytet återvinns, till exempel listverk, plåt och trä. Det här är ett stort och viktigt steg i utvecklingen mot ett hållbart samhälle med minskade utsläpp och bättre resurshushållning. Företaget är genom denna satsning första fönstertillverkaren i Sverige att erbjuda cirkulära fönsterbyten – och en sann pionjär inom hållbarhet.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons