Annons
Växjö

Företaget vill bygga stort kontorskomplex i Arenastaden

Växjö • Publicerad 11 december 2023
APP vill bygga kontorshuset ”Porten till Växjö” i anslutning till Vida Arena.
APP vill bygga kontorshuset ”Porten till Växjö” i anslutning till Vida Arena.Foto: LBE arkitekt

Fastighetsutvecklaren APP ligger bland annat bakom Icon Växjö. Nu vill företaget bygga ett kontorskomplex vid Vida Arena men får nej av kommunen.

APP äger ett markområde vid Vida Arena och enligt företagets planer ska det vara ett kontorskomplex i åtta våningar i anslutning till arenan. Företaget har lyft upp att många idrottsklubbar är beroende av företag som sponsorer och att med fler kontor och företag i området kan fler människor och företag komma närmare och engagera sig i idrotten.

Annons

När kontorshuset ”Porten till Växjö” togs upp på samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott fick planerna nobben. Enligt Smålandsposten är det idrottslig verksamhet som gäller på området och den gällande detaljplanen för det aktuella området tillåter att det används för ”idrott, handel och bostäder inklusive områdesanknuten service”.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons