Annons
Växjö

Företaget vinner upphandling värd 150 miljoner

Växjö/Vislanda • Publicerad 27 maj 2023
Ulf Malmqvist, försäljningschef division anläggning på Heidelberg Materials Precast Abetong.
Ulf Malmqvist, försäljningschef division anläggning på Heidelberg Materials Precast Abetong.Foto: Pressbild

Malmbanan är Sveriges tyngst trafikerade järnväg som sträcker sig från Boden till Riksgränsen och därifrån vidare till Narvik i Norge. Nu har Växjöföretaget Heidelberg Materials Precast Abetong vunnit en upphandling med Trafikverket för leverans av betongsliprar till Malmbanan

– Det är ett viktigt kontrakt som ger oss goda möjligheter att hålla bra volymer i vår slipertillverkning i Vislanda under de kommande åren, säger Ulf Malmqvist, försäljningschef division anläggning på Heidelberg Materials Precast Abetong.

Annons

Ramavtalet sträcker sig över fyra år och gäller leverans av 150 000 huvudspårsliprar till Malmbanan. Avtalet är totalt värd över 150 miljoner kronor. Dessutom ger avtalet utrymme för en förlängning på 2+1 år.

Tillverkningen kommer att påbörjas under hösten och den första leveransen sker i slutet av mars 2024.

Dessutom har Heidelberg Materials Precast Abetong vunnit en annan upphandling med Trafikverket värd cirka tio miljoner kronor som gäller tillverkning och lagerhållning av 14 000 löpmeter växelsliprar i Vislanda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons