Annons
Växjö

Företrädare på Växjörestaurang döms för brott

Växjö • Publicerad 11 juni 2023
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En företrädare för en restaurang i Växjö har dömts för brott mot utlänningslagen. Företaget ska ha haft en anställd i restaurangen trots att arbetstillstånd saknades. Den anställde ska 2020 ha fått ett beslut av Migrationsverket att han inte hade rätt att arbeta i Sverige.

Det upptäcktes när polisen i maj förra året genomförde en arbetsplatsundersökning på restaurangen. Företrädaren har hävdat att mannen inte arbetade på restaurangen trots att hans namn var skrivit under drygt 40 tillfällen personalliggaren under ett par månaders tid.

Mannen döms att betala 1 500 kronor i dagsböter och företaget ska betala en särskild avgift på 48 300 kronor. Tingsrätten har kommit fram till att mannen inte har agerat med upåsåt men att han agerande varit oaktsamt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons