Förlust i säsongspremiären för Åby/Tjureda

Växjö • Publicerad 29 oktober 2022
Eriksson Arena.
Eriksson Arena.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Åby/Tjureda har gjort en fin försäsong men under lördagens premiär i bandyallsvenskan blev det förlust mot IFK Kungälv med 5-3

Åby/Tjureda besegrade just Kungälv i Supercupens gruppspel under försäsongen med 7-4. Nu blev det förlust.

Kungälv tog ledningen med 1-0 efter bara två minuters spel. Det var också ställningen efter halva matchen. I början av den andra halvleken gjorde bortalaget två snabba mål i Eriksson Arena.

Åby/Tjureda reducerade till 1-3 genom Filip Johansson. Efter ett nytt Kungälvsmål kom en ny reducering genom Jonathan Svensson. Kungälv var det bättre laget och på övertid satte laget sitt femte mål i matchen. Åby/Tjureda kvitterade genom Filip Fransson men kom inte närmare än så.

Fjolårets två möten mellan lagen slutade med en seger för Åby/Tjureda och en oavgjord match.