Annons
Växjö

Förnödenheter från Växjö till krigsflyktingar framme i Polen

Växjö • Publicerad 4 mars 2022
Materialet samlades in genom Växjöföretaget Stål & Verktyg och dess dotterbolag. Totalt bidrog cirka 100 anställda.
Materialet samlades in genom Växjöföretaget Stål & Verktyg och dess dotterbolag. Totalt bidrog cirka 100 anställda.Foto: Privat

Nu rapporterar de till Smålandsposten att överlämningen är gjord. Allt insamlat material lämnades till organisationen Rotary, i staden Zamość, några mil från den ukrainska gränsen.

Annons

”Det kändes väldigt bra att samverka med lokala Rotary som är proffs på att fördela resurser. Vi har varit på en av stadens mottagningscenter och sett hur hjälpen och mottagningen går till, vilket verkar proffsigt”, skriver Henrik i ett sms till Smp.

”Väl där kunde vi lämna över powerbanks och laddare som det var stor efterfrågan på och saknades för kontakt med anhöriga och planering av vidare resa. Allt som vi lastat var välbehövliga saker som uppskattades och fanns behov av”, fortsätter han.

Insamlingen startade genom Växjöföretaget Stål & Verktyg, där Henrik är vd, och dess dotterbolag inom Sohlbergsgruppen. Totalt har cirka 100 anställda bidragit.

På bilden syns lokala ungdomar inom hemvärnet som hjälper till att lossa från skåpbilen.
På bilden syns lokala ungdomar inom hemvärnet som hjälper till att lossa från skåpbilen.Foto: Privat
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons