Annons
Växjö

Förra regionrådet blir deltidspensionär

Vid vårens maktskifte i Region Kronoberg blev Carina Bengtsson (C) av med sitt heltidsarvode. Nu ansöker hon om pension på deltid från regionen.
Kronoberg • Publicerad 18 juni 2024
Carina Bengtsson (C) vill fortsätta med politiken, men ansöker om pension på deltid.
Carina Bengtsson (C) vill fortsätta med politiken, men ansöker om pension på deltid.Foto: Jonas Engman

Carina Bengtsson, tidigare kommunalråd i Ljungby och regionråd i Kronoberg, fick lämna uppdraget som heltidsarvoderat ordförande i Trafiknämnden vid maktskiftet i våras. Med uppdraget försvann även delar av försörjningen. Carina Bengtsson är undersköterska i grunden, men har inte jobbat i den rollen sen hon var chef för regionens bemanningsenhet för över 20 år sen. Nu menar hon att jobbet ändrats så pass mycket att det inte fungerar att återvända.

– Och rätt om jag bara får betalt för 35 procent i min nya roll som 2:e vice ordförande i regionens trafiknämnds finns ingen möjlighet för mig att jobba ändå. Jag har något möte nästan varje dag. Under pandemin var jag inne och hjälpte till och jobbade i köket och som värdinna men det var något helt annat, säger Carina Bengtsson till Smålandsposten.

Annons

Därför väljer hon nu om att ansöka om politikerpension. Där får hon räkna in både tiden som kommunalråd och de regionala uppdragen. Samtidigt tänker Carina Bengtsson fortsätta som politiker.

– Det var inte alls så här jag hade tänkt att det skulle bli, vi skulle byta regionstyrelsens ordförande. Inte det politiska styret. Och så här har det inte gått till i Kronoberg tidigare. Men jag tycker fortfarande att det är jätteroligt med politik och att kunna vara med påverka. Och folket har ju valt mig. Jag känner att jag är för ung för att gå i pension som 63 år, säger hon till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons