Annons
Växjö

Förra Växjöchefen blir ny vd och rektor för utbildningsföretaget

Växjö • Publicerad 28 december 2022
Johan Harryson blir ny vd och rektor för Hvilan Utbildning AB.
Johan Harryson blir ny vd och rektor för Hvilan Utbildning AB.Foto: Richard Reinli

Växjö kommuns tidigare gymnasiechef, Johan Harryson, har fått nytt jobb. Han blir ny vd och rektor för Hvilan Utbildning AB.

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget som VD/Rektor på Hvilan Utbildning. Med de samtal jag haft under rekryteringsprocessen är jag övertygad om att uppdraget kommer bli både roligt och utmanande. Nu ser jag med stor förväntan fram emot att få lära känna medarbetarna och tillsammans med dem bidra till en fin utveckling för Hvilan Utbildning, säger Johan Harryson i en kommentar.

Annons

Johan Harrysson var bland annat gymnasiechef i Växjö kommun under några år, fram till 2014. Han blev omskriven i media efter att bland annat ha köpt 20 kavajer för representation till en kostnad på 41 118 kronor inklusive moms. Under tiden som chef på Växjö kommun satt han också i styrelsen för den skandalomsusade privata internatskolan Lundsberg. När det stormade kring skolan, media granskade och Skolinspektionen ingrep valde han att lämna sitt styrelseuppdrag.

John Harrysson har bland annat varit rektor i Gnosjö, förvaltningschef i Mariestad, bildningsdirektör i Danderyd och vd och rektor för Stiftelsen Lundsbergs skola. Han kommer närmast från en tjänst som kommundirektör i Karlskoga.

Han tillträder som vd och rektor för Hvilan Utbildning AB den 9 januari 2023. Utbildningsföretaget finns på flera orter i södra Sverige och erbjuder vuxenutbildning inom trädgård. Företaget köptes nyligen gemensamt av flera Hushållningssällskap.

– Hvilans utbildningar ligger verkligen rätt i tiden, har fantastiska möjligheter och alla förutsättningar att lyckas. Vi behöver ett stabilt ledarskap som kan förvalta och utveckla verksamheten i rätt riktning, och ser med trygghet fram emot att Johan Harryson kommer att förvalta verksamheten i sin roll som rektor och vd, säger Sven Fajersson, ordförande i styrelsen Hvilan Utbildning AB.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons