Annons
Växjö

Förre toppchefen har fått nytt jobb – köptes ut av regionen för miljonbelopp

Växjö/Värmland • Publicerad 6 oktober 2023
Regionens förre hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson.
Regionens förre hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson.Foto: Urban Nilsson

I mitten av maj fick Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

– Anledningen är att vi har olika syn på hur hälso- och sjukvården ska ledas och styras, kommenterade regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Annons

Roger O Nilsson tillträdde som hälso- och sjukvårdsdirektör i juni 2021 och fick utstå kritik för en tuff ledarstil. Enligt överenskommelsen med Regionen fick han 15 månadslöner, motsvarande cirka två miljoner kronor totalt och en pensionsavsättning på en halv miljon.

Nu skriver Region Värmland på sin hemsida att Roger O Nilsson är en av sex nya områdeschefer som har rekryterats.

Region Värmland har den senaste tiden arbetat med att omorganisera sin ledningsgrupp på grund av för hög arbetsbelastning och Roger O Nilsson blir en av de nya cheferna, och får psykiatrin som sitt särskilda ansvarsområde.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons