Annons
Växjö

Försäkringsbolag utökar sina lokaler i centrala Växjö – efter beslut av regeringen

Växjö • Publicerad 23 mars 2022
.
.Foto: Calle Rydqvist

Länsförsäkringar Kronoberg vill bygga om sina nuvarande kontorsbyggnader vid Stortorget i Växjö. Nu har de fått tummen upp från regeringen, vilket river upp länsstyrelsens tidigare beslut, skriver Smålandsposten.

Detaljplanen för ombyggnationen klubbades i kommunfullmäktige redan i maj 2020. Men en månad senare revs beslutet upp av länsstyrelsen i Kronoberg. De slog ner på att byggnaden ligger inom en kulturhistorisk värdefull miljö som klassats som ett riksintresse och att en ny byggnad riskerar att skada det intresset.

Annons

Kommunen svarade med att överklaga länsstyrelsens beslut och i dagarna kom svaret från regeringen. Regeringens bedömning är att länsstyrelsen inte har visat att det finns tillräcklig grund för att riva upp det kommunala beslutet.

Den nya byggnaden vars detaljplan nu godkänts ska ligga på innergården och binda samman lokalerna. Den planeras att bli högre än de omkringliggande husen. Man vill även bygga till en våning på den del som ligger utmed Linnégatan.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons