Annons
Växjö

Försäljare vittnar: Brist på ved inför julen

Växjö • Publicerad 23 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Carl Johan Engvall

Det råder brist på ved, det vittnar flera försäljare av virket om. Sedan i höst har det varit helt slut på flera håll, rapporterar Smålandsposten. Anledningen till bristen är ett ökat intresse för att elda med ved.

Försäljaren Finn Mossblad från Hovshaga har förberett sig för årets vedförsäljning genom att lägga produktionsnivån högre än normalt. Ändå är veden redan slut. I år har han sålt ungefär 300 kubik ved.

Annons

– Kunderna har varit som galningar, det har aldrig var så många nya kunder som det har varit i år, säger Finn Mossblad till Smålandsposten.

Anders Norlin.
Anders Norlin.Foto: Elvedin Basic

Även furubybon Anders Norlin har sett en åtgång utöver det vanliga. Hans ved har varit slut i lager sedan september månad. Han levererar ved till bland annat Villa Deluxe och PM i Växjö.

– Hos de har jag bunkrat upp sedan länge, men i övrigt är veden i princip slut. Jag har fått tacka nej till många kunder och mellan 100 till 150 kubikmeter ved. Många har varit ute i god tid i år, några ringde mig redan i mars och ville ha ved.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons