GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Försenad startceremoni för nya jättebygget i Växjö

     Växjö • Publicerad onsdag 18:00
     Foto: Pressbild

     Internationella Engelska skolan ska byggas på Telestadshöjden i Växjö. Bygget är igång sedan en tid tillbaka men på grund av pandemin har det symboliska första spadtaget inte blivit av. Förrän nu.

     Under onsdagen arrangerades en försenad startceremoni.

     Den nya skolan får kapacitet att ta emot 600 elever och ska stå färdig att tas i bruk till höstterminen 2022. Skolan omfattar cirka 5400 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. I anslutning till skolan kommer även en förskola och en idrottshall att byggas.

     I slutet av förra året stod det klart att Hemsö förvärvar skolan, förskolan och idrottshallen från Skanska som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Internationella Engelska Skolan och ett 15-årigt hyresavtal med Kunskapsförskolan.

     Vid onsdagens ceremoni medverkade bland andra Gunnar Hagman, vd Skanska Sveriges, Anna Sörelius Nordenborg, vd Internationella Engelska skolan, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Nils Styf, vd Hemsö samt Judit Beres Lagerquist, rektor för Kunskapsförskolan.

     Förskolan för 125 barn kommer att förhyras av Kunskapsförskolan.

     Erbjudande

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.