Annons
Växjö

Förskola i Växjö prisad av gastronomisk akademi

När Smålands och Ölands Gastronomiska akademi delade ut sina utmärkelser blev Bonnagårdens förskola prisad i kategorin ”Den offentliga måltiden”. Förskolan, som ligger vid 4H-gården i Hovshaga, har ledorden natur, djur och odling.
Växjö • Publicerad 4 oktober 2023
Att utbilda den yngre generationen är det härligaste som finns, säger Anette Elmhall och Ida Karlsson på Bonnagårdens förskola som prisades av Smålands och Ölands Gastronomiska akademi.
Att utbilda den yngre generationen är det härligaste som finns, säger Anette Elmhall och Ida Karlsson på Bonnagårdens förskola som prisades av Smålands och Ölands Gastronomiska akademi.Foto: David Färdigh

Smålands och Ölands Gastronomiska akademi firar 10-årsjubileum och höll nyligen traditionsenlig prisutdelning inom områden som mat och design, lokal primärproduktion och främjande av lokal förädling och konsumtion. I kategorin ”Den offentliga måltiden” utdelades diplom till Bonnagårdens förskola för sitt arbete med att ge förskolebarnen kunskap om mat, en hållbar livsstil och naturens kretslopp. Ledorden är natur, djur och odling.

– Vi har sedan starten 2008 kunnat utöka våra odlingar. Idag har vi 43 barn som deltar i skötseln av såväl odlingarna som husdjuren. Att utbilda den yngre generationen är det härligaste som finns, berättade Anette Elmhall som driver förskolan tillsammans med Ida Karlsson.

Fakta

Alla vinnare

Det stora priset: Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet.

Mat & Design: Jonas Bohlin, Stockholm.

Den Offentliga måltiden: Anette Elmhall, Bonnagårdens förskola, Växjö.

Främjande av lokal förädling och konsumtion: Lilian Sagerfors, Ekenäs hantverksbageri, Halltorp.

Främjande av lokalproduktion: Ulrika Björnhag, Hagahultskossorna, Skillingaryd.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons