Förskola i Växjö prisad av gastronomisk akademi
Smålands och Ölands Gastronomiska akademi firar 10-årsjubileum och höll nyligen traditionsenlig prisutdelning inom områden som mat och design, lokal primärproduktion och främjande av lokal förädling och konsumtion. I kategorin ”Den offentliga måltiden” utdelades diplom till Bonnagårdens förskola för sitt arbete med att ge förskolebarnen kunskap om mat, en hållbar livsstil och naturens kretslopp. Ledorden är natur, djur och odling.
– Vi har sedan starten 2008 kunnat utöka våra odlingar. Idag har vi 43 barn som deltar i skötseln av såväl odlingarna som husdjuren. Att utbilda den yngre generationen är det härligaste som finns, berättade Anette Elmhall som driver förskolan tillsammans med Ida Karlsson.
Alla vinnare
Det stora priset: Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet.
Mat & Design: Jonas Bohlin, Stockholm.
Den Offentliga måltiden: Anette Elmhall, Bonnagårdens förskola, Växjö.
Främjande av lokal förädling och konsumtion: Lilian Sagerfors, Ekenäs hantverksbageri, Halltorp.
Främjande av lokalproduktion: Ulrika Björnhag, Hagahultskossorna, Skillingaryd.