Annons
Växjö

Förskola i Växjö sjunger för barns rättigheter

Växjö • Publicerad 5 april 2022
Pressfoto.
Pressfoto.Foto: Rickard_Gronkvist_780401-3998

På Världsröstdagen, som infaller den 7 april i år, ska flera förskolor i landet manifestera för alla barns rätt till sin röst genom att sjunga Rösträttslåten, skriven av Dan Bornemark. Förskolan på Hofs Park i Växjö är en av förskolorna som deltar.

Inför firandet släpps Rösträttslåten som karaokeversion med 19 filmklipp av sjungande barn från de medverkande regionerna i projektet. I filmen hörs barn låten samtidigt som kända vyer från olika platser i Sverige visas – från Turning Torso i söder till snödrivorna i Norrbotten.

Annons

– Det är ett barns rättighet att använda sin röst tillsammans med andra och att sjunga ut med självförtroende på den egna röstens villkor. Denna manifestation för barnrösten innebär att alla barn från Norrbotten till Skåne samtidigt kommer sjunga om barns rätt till sin röst och målet är att hundratusentals barnröster gör sina röster hörda säger Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Rösträtt – Sång på förskolan, i ett pressmeddelande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons