Annons
Växjö

Förslag: Bygg ett Paddingtonland i Växjö

Växjö • Publicerad 17 december 2022
Staty av björnen Paddington.
Staty av björnen Paddington.

En medborgare har föreslagit att Växjö kommun ska bygga ett Paddingtonland i Växjö. Paddington är en fiktiv figur som förekommer i flera barnböcker och har blivit en flitigt förekommande maskot i England.

Kulturnämnden tackar för förslaget men avslår det med anledning av att ”sådan verksamhet inte bedöms vara prioriterad i relation till andra investeringar”.

Annons

Den föreslagna byggnationen bedöms inte vara lämplig och skapandet av ett nöjesland skulle enligt förvaltningschefen innebära stora investeringar och bedöms inte vara prioriterat vare sig i relation till Växjö kommuns besöknäringsplan eller i relation till andra investeringar som syftar till att möjliggöra en aktiv framtid. Dessutom saknar Paddington koppling till Växjö kommun som plats. I beslutsunderlaget står det att dylika satsningar i första hand bör överlåtas till privata intressenter.

Paddington är ett skyddat varumärke och rättigheterna innehas av Paddington and Company Limited.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons