Annons
Växjö

Förslag: Inför akutskola i Växjö

Växjö • Publicerad 14 april 2024
Foto: Johanna Eriksson

Elever som stör och hotar andra elevers trygghet och/eller studiero kan placeras i en akutskola, även kallat för jourskola, i upp till fyra veckor. Nu föreslår oppositionsrådet och andre vice ordförande i utbildningsnämnden Anton Olsson (M) att Växjö kommun ska utreda möjlighet att starta en akutskola.

– Vi behöver på allvar hantera otryggheten och stöket i skolan. Möjligheten att placera en elev tillfälligt på akutskola skulle bidra till tryggare skolor där alla elever får den utbildning de har rätt till. Det är viktigt både för de klasskompisar som idag känner sig otrygga i skolan och för eleven som placeras som kan ha behov av mer stöd, säger Anton Olsson (M).

Annons

Regeringen har under 2024 avsatt 100 miljoner kronor i statsbidrag för akutskolor. 51 kommuner och 4 fristående aktörer har tagit del av den möjligheten.

Under tiden som en elev är placerad i akutskola ska tryggheten och studieron för övriga elever stärkas samtidigt som den placerade eleven får fortsatt skolgång med extra stöd.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons