Annons
Växjö

Förslag: Kommunen borde erbjuda uthyrning av powerbanks

Växjö • Publicerad 19 maj 2024
Powerbank
PowerbankFoto: Pixabay

En Växjöbo har i ett medborgarförslag föreslagit att Växjö kommun ska satsa på laddningsstationer med powerbanks för mobiltelefoner.

”Genom att erbjuda denna bekväma service till invånarna kan vi inte bara förbättra deras upplevelse av staden, utan också skapa en extra inkomstkälla för kommunen. Genom att placera laddningsstationerna på populära platser runt om i staden kan vi dra nytta av ökad aktivitet och samtidigt erbjuda invånarna en praktisk lösning för deras laddningsbehov”, skriver Växjöbon i medborgarförslaget.

En powerbank är en portabel laddare som ger reservström till mobiltelefoner när man inte har tillgång till eluttag. Laddstationer med powerbanks finns redan nu på ett stort antal platser runt om i landet, som i köpcentrum och andra publika platser.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons