Annons
Växjö

Förslaget för nya simhallen: Bassänger, familjebad och restaurang

Växjö • Publicerad 29 februari 2024
Den nya simhallen väntas placeras i Bäckaslövsområdet.
Den nya simhallen väntas placeras i Bäckaslövsområdet.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjö kommun planerar att bygga en ny simhall på Bäckaslövsområdet. Nu har ett förslag på vad den nya simhallen kan komma att innehålla presenterats.

De kommande veckorna ska politikerna i både kultur- och fritidsnämnden kommunstyrelsen godkänna ett inriktningsbeslut. Därefter ska respektive del i förslaget utredas, vilket gör att innehållet kan komma att förändras under arbetets gång.

Annons

Det planeras bland annat för en 50 meter lång bassäng med tio banor, multibassänger för rehab, simskoleundervisning och gruppträning, familjebad, gym, relaxavdelning och restaurang eller kafé.

Fakta

Det här kan Växjös nya simhall innehålla

Bassäng 50 meter med 10 banor inklusive djupdel med hopp. Bassängen ska ha möjlighet till sektionering vilket ger goda förutsättningar för såväl motion som tävling.

Multibassänger med höj- och sänkbart golv är viktiga resurser i simskoleundervisning, gruppträning och rehab/habilitering. Likaså kan multibassängerna användas för avsimning eller avlastning i samband med tävlingsarrangemang i 50-meters bassängen.

Läktare. I anslutning till 50-metersbassängen ska läktarplatser för tävlingsarrangemang finnas. Utöver fasta läktare ska även goda förutsättningar finnas för montering av flexibla/tillfälliga läktare vid arrangemang och tävlingar; både lokala, regionala och nationella.

Familjebad ska möjliggöra lek och vattenaktivitet med ett varierat innehåll. Exempel på innehåll kan vara rutschkanor, barnbassäng, strömkanal, klättervägg eller liknande.

Gym kan skapa mervärde och grund för en bredare bas av besökare. Viktig funktion även för föreningarnas träning.

Relaxavdelning kan omfatta ett antal bastur, uppvärmda pooler och avkopplingsytor.

Omklädningsrum som utformas på flera olika sätt för att skapa bästa möjliga flöde till anläggningens olika avdelningar och utformas på ett sådant sätt att så många som möjligt ska kunna besöka anläggningen oavsett förutsättningar och behov.

Restaurang/kafé för blöta/torra besökare.

Källa: Växjö kommun

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons