Annons
Växjö

Förslaget: Gör om gamla stationshuset till turistbyrå

Växjö • Publicerad 26 januari 2024
Arkivbild på det gamla stationshuset i Växjö.
Arkivbild på det gamla stationshuset i Växjö.Foto: David Elg

De senaste åren har turismen ökat i Växjö. Nu föreslår Liberalerna i Växjö att det gamla stationshuset ska bli en turistbyrå.

Partiet menar att det idag är svårt att hitta till den turistinformation som finns i Växjö kommunhus reception och att många affärsinnehavare i city ofta får frågor om var man hittar en turistbyrå.

Annons

Liberalerna lyfter upp att det också finns kritik mot informationsutbudet som uppfattas som för litet och att den information som ges inte uppfattas som det som ”man förväntar sig i en turiststad av Växjös storlek”.

Det gula gamla stationshuset är för närvarande tom på verksamhet och skulle enligt Liberalerna ha gott om utrymme för såväl en turistbyrå som kringaktiviteter som kan lyfta turism och besöksnäringar i Växjö och Kronoberg.

Liberalerna vill att kommunstyrelsen ska ge kommunchefen i uppdrag att utreda möjligheten att placera Växjös turistbyrå i de gamla stationshuset eller i en annan centralt belägen lokal som ger möjlighet till en välfungerande turistinformationsverksamhet med kringaktiviteter samt komma med förslag på hur verksamheten skulle kunna organiseras.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons