Annons
Växjö

Första eldrivna lastbilen på plats i Växjö

Växjö • Publicerad 9 februari 2024
Första eldrivna lastbilen i Kronoberg. På plats fanns Pierre Ericsson, Stefan Carlsson, Pär Löfgren, Mattias Sunesson, Jerker Rosén, Lotta Hoving och Fredrik Johannisson.
Första eldrivna lastbilen i Kronoberg. På plats fanns Pierre Ericsson, Stefan Carlsson, Pär Löfgren, Mattias Sunesson, Jerker Rosén, Lotta Hoving och Fredrik Johannisson.Foto: Pressbild

I veckan levererades den första tunga helelektroniska lastbilen i Kronobergs län. Det var Finnvedens Lastvagnar i Växjö som överlämnade en Volvo FH med elmotor till JSC Förvaltning som är en transport- och logistikkoncern med företag som Stema Transport, OG Bolaget, WJ Logistik och Smålands Kran och Specialtransporter.

Den nya elektriska lastbilen ska under de första månaderna gå på en specifik körning på max 30 mil. Lastbilen kommer kunna laddas både vid terminalen i Växjö och ute på uppdrag.

JSC Förvaltning har huvudkontor i Växjö och verksamhet i Åseda, Hultsfred och Jönköping. Företaget sysslar bland annat med linjetrafik åt Schenker med rutter mellan Småland och Västsverige samt specialtransporter, kranbilar och tredjepartslogistik.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons