Annons
Växjö

Första spadtaget för koncernens nya satsning i Växjö

Växjö • Publicerad 7 oktober 2022
Jennie Hobro (Einar Sports), Gustav Einarsson (huvudägare Einar Operating), Anton Sjöholm (Kallskänksgourmé) Oskar Wijk (VD affärsområden Facility management och Food) tar det första spadtaget för den nya byggnaden i Växjö.
Jennie Hobro (Einar Sports), Gustav Einarsson (huvudägare Einar Operating), Anton Sjöholm (Kallskänksgourmé) Oskar Wijk (VD affärsområden Facility management och Food) tar det första spadtaget för den nya byggnaden i Växjö.Foto: Pressbild

I veckan togs det första spadtaget för Växjökoncernen Einar Operatings nya byggnad på företagsområdet Ekeberg. Den nya byggnaden ska vara på 1 800 kvadratmeter och grunden i bygget är en ny livsmedelsfabrik.

– I och med det här projektet kommer ytterligare cirka 60 arbetstillfällen att ha sin bas och utgå från Ekeberg vilket vi tror blir ett lyft för hela området. Fastigheten vi förvärvat längs med väg 27 mitt emot Växjö Energi har en strategisk placering och blir porten till området, säger Gustav Einarsson, huvudägare i Einar Operating och delägare i Einar & Co Fastigheter.

Annons

Koncernen Einar Operating AB driver bolag inom affärsområdena food, facility management och sports. I koncernen ingår Växjöföretag som Kallskänksgourmé, Einar Food, Ingers, EC Life och Einar Sports. I den nya byggnaden ska koncernens olika företag samlas.

– Det känns helt fantastiskt att få möjligheten att bygga något från början och skapa det till vårt egna ställe. Det är en otroligt spännande resa. Att samla alla i koncernen och arbeta mer med synergier är ett lyft för arbetsplatsen. Vi ser mycket fram emot alla möjligheter detta kommer att ge, säger Jennie Hobro som representerar Einar Sports, tidigare Sweden Sports Academy, som kommer att uppta flest kontorsplatser.

Taket ska täckas av solceller och försörja en stor del av husets energianvändning, både kylan för livsmedel, värme i kontorslokalerna och företagens elanvändning. Under sommaren förväntas anläggningen producera mer el än företagen behöver.

Den nya byggnaden är ritad av Anna Lindahl arkitektur och GBJ Bygg är totalentreprenör till bygget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons